Prodej chaty 56 m2, pozemek 820 m2 - Račice, okr. Rakovník

V exkluzivním zastoupení majitelů vám nabízím útulnou chatu umístěnou ve vyhledávané rekreační oblasti u Berounky, konkrétně v obci Račice, která se nachází v okrese Rakovník. Tato chata je ideálním místem pro rodiny s dětmi, které hledají klidný úkryt od městského shonu nebo příležitost pro investory, kteří můžou po rekonstrukci pronajímat nemovitost v atraktivní lokalitě – CHKO Křivoklátsko.

cena: 1.890.000,- Kč

Nemovitost je na vlastním pozemku s plochou 820 m2, zastavěná plocha chaty je 36 m2. Dispozici 2+kk tvoří v přízemí obývací pokoj, který poskytuje dostatek prostoru pro setkávání a zábavu s rodinou nebo pro odpočinek po práci. Dále je zde kuchyňský kout vybavený menší kuchyňskou linkou, plynovým vařičem s elektrickou troubou a dřezem. Vstup do chaty je přes verandu, která zajišťuje suché posezení při nepříznivém počasí. Vytápění je řešeno kamny na tuhá paliva.
V obytném podkroví je prostor na spaní s oddělenou ložnicí. Pod zasklenou verandou je úložný prostor pro nářadí a jiné věci.

Na pozemku je nově vykopaná studna. Vodu z ní je možné zavést do chaty dle vlastního uvážení. Za chatou je suchý záchod a vedle započala příprava pro sprchový kout. Na zahradě jsou plodící ovocné stromy a velký ořech.
Do chaty je zavedena elektřina. Odpad je sveden do septiku.

Tato chata s velkým potenciálem je ideální volbou pro ty, kteří hledají bezpečné a příjemné místo pro svou rodinu nebo přátele.

Výhodou je to, že chata má číslo evidenční. 

Poloha nemovitosti

Vzdálenosti

Beroun: 22,5 km

Rakovník: 26 km

Kladno: 34,6 km

Praha: 42,8 km

Mapy Google

Obec RAČICE

Obec Račice se nachází v okrese Rakovník, kraj Středočeský, ve svahu na pravém břehu řeky Berounky. Žije zde 169 obyvatel. Obcí prochází železniční trať 174, spojující Beroun a Rakovník.

 Více informacích o obci a aktuálním dění zde: https://www.obec-racice.cz/obec/

CHKO Křivoklátsko

Křivoklátsko je krajina bohatých listnatých lesů uprostřed Čech. Řeku Berounku a její přítoky v hlubokém údolí lemují skalnaté svahy se suťovými lesy a vzácné stromy tisu červeného. Bezlesé vrcholky kopců zvané pleše hostí teplomilnou stepní květenu i zvířenu. Vyskytuje se zde výjimečné množství druhů dřevin, bylin a živočichů a bohatství v podobě miliony let starých zkamenělin se ukrývá i v zemi. Kraj, který přirostl k srdci spisovateli Otu Pavlovi.

zdroj: https://krivoklatsko.nature.cz/

Fakta o Křivoklátsku:

  • rozloha: 624,97 km2
  • nadmořská výška: 212 – 617 m n. m.
  • vyhlášení: 23. 1. 1979
  • 27 maloplošných chráněných území: 4 národní přírodní rezervace, 16 přírodních rezervací, 4 přírodní památky.
  • Natura 2000: 16 evropsky významných lokalit, 1 ptačí oblast

Chráněná krajinná oblast leží na západním okraji středních Čech a zabírá téměř celý geomorfologický celek Křivoklátské vrchoviny a severní cíp Plaské pahorkatiny. Pro své vysoké přírodní hodnoty bylo toto území uznáno v roce 1977 organizací UNESCO jako biosférická rezervace v rámci programu MaB – člověk a biosféra (Man and Biosphere). O rok později zde byla zřízena chráněná krajinná oblast Křivoklátsko.

Křivoklátsko leží ve Středočeském a Západočeském kraji v bývalých okresech Rakovník, Beroun, Kladno, Plzeň-sever a Rokycany. Lesními společenstvy je pokryto 62 % plochy, což vysoko překračuje celostátní průměr lesnatosti v pahorkatině a vrchovině. Lesy tvoří převážně listnaté a smíšené porosty. Nejvyšším vrcholem Křivoklátska je vrch Těchovín 616 m n.m., nejnižším bodem je hladina řeky Berounky v místech, kde opouští oblast 223 m n.m. Velký vliv na utváření a zachovalost celého území má řeka Berounka. Za dlouhá tisíciletí se říční tok zařízl do hlubokého údolí, jehož strmé stráně jsou kryty přirozenou vegetací rozmanitých společenstev, místy prostoupených skalními výchozy s xerotermní faunou a flórou. V rozsáhlých říčních meandrech se stupňovitě uložily říční terasy.

Přírodu Křivoklátska určují dva základní fenomény:

  • Říční fenomén, který se projevuje v kaňonovitém údolí řeky a v postranních údolích přítoků s dosud zachovalými meandry a údolní nivou. Jeho pestrost zvyšují četné výchozy hornin vystupující v rozmanitých polohách od stinných inverzních roklí po exponované skalní hrany a stěny s různou orientací vůči světovým stranám.
  • Vrcholový fenomén, který se projevuje otevřeným bezlesím na jihozápadních temenech některých vrcholů se suchomilnými trávníky a keřovými lemy, označovanými termínem „pleše“.

V kategorii památný strom je vyhlášeno 56 objektů s 610 jedinci stromů.

Střední tok řeky Berounky reprezentovaný tzv. „Královským hvozdem“ vytváří krajinu, která je v mnohém ohledu a srovnání s podobnými středoevropskými krajinami zvláštností. Zachovalo se v ní dosud velké množství přirozených typů vegetace, které v kombinaci s člověkem podmíněnými rostlinnými společenstvy vytvářejí velký soubor nejrozmanitějších vegetačních jednotek. Na území chráněné krajinné oblasti bylo zjištěno více než 1800 taxonů cévnatých rostlin.   

Tip na výlet: https://www.kudyznudy.cz/vylety/zamilovana-mista-tymu-czechtourismu/prazdninova-pohoda-v-racicich-nad-berounkou